Bel: 0610397598
Mail: info@warmtevraag.nl

 • Nefit dealer

  Officieel Nefit dealer...

 • Zonnepanelen

  Zonnepanelen...

 • Vloerverwarming

  Vloerverwarming...

 • Designradiatoren

  Designradiatoren...

Badkamers en sanitair.

Waar het kan zal reparatie direct en in overleg plaatsvinden.
Mochten er onderdelen vervangen moeten worden dan wordt er altijd gekeken of deze onder de garantie voorwaarden van het toestel vallen.

Voordat u gaat bellen...

Noteer welke code het toestel aangeeft en controleer of er geen warmwaterkraan staat te druppelen. Lees eerst de volgende tips die u mogelijk helpen om het probleem zelf op te lossen.

Staat er spanning / stroom op het stopcontact?

Test het stopcontact van de cv-ketel door te proberen of bijvoorbeeld een stofzuiger of schemerlampje werkt wanneer dit stopcontact gebruikt wordt. Als dit het geval is, heeft u zich ervan overtuigd dat het stopcontact niet het probleem is van de storing.

Staat er geen spanning op het stopcontact van de cv-ketel?

Controleer of er geen stop uit geslagen is, of dat de aardlekschakelaar is aangesprongen.
Is dit het geval dan moet u dit herstellen.

Is er wel gas?

Controleer of er wel gas is in de woning. U kunt eenvoudig controleren door in de keuken te kijken of het gasfornuis werkt.
Is dit niet het geval, controleert u dan of de gaskraan bij de gasmeter geopend is. Is dit het geval en heeft u nergens gas, neemt u dan contact op met uw gasleverancier.

Is de waterdruk in de installatie voldoende?

Controleer of de waterdruk goed is. Meestal moet deze tussen de 1.5 en 2 bar liggen. Controleer de gebruiksaanwijzing. Bevindt de wijzer zich daaronder (in het rode gebied), dan is bijvullen nodig.

Zit er lucht in de installatie?

Wanneer er lucht in de cv-installatie zit, belemmert dit de doorstroming of transport van warmte. Hierdoor worden uw radiatoren niet warm. Wanneer u het water door het systeem hoort lopen dient de installatie ontlucht te worden.

Werkt de kamerthermostaat naar behoren?

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de werking van de kamerthermostaat:

 • De kamerthermostaat mag niet door de zon beschenen worden.
 • Er mag geen TV of schemerlamp onder de kamerthermostaat staan.
 • Er mag geen spotje op de kamerthermostaat gericht worden.
 • De kamerthermostaat mag niet achter of in een boekenkast zitten.
 • De kamerthermostaat mag niet half in een met steenstrip afgewerkte muur zitten.
 • De kamerthermostaat zit achter een deur. Let op! Als de deur openstaat, blijft de ketel aanspringen wanneer er koude lucht toetreedt.
 • Staat de spaarschakelaar op de kamerthermostaat goed? (Moet op cv/ww staan).
 • Druppelt er geen warmwaterkraan? De kans bestaat dat uw cv hierdoor niet werkt.
 • Controleer de batterijen van de klokthermostaat, indien aanwezig.

Heeft u geen verwarming? Staan er voldoende radiatoren open?

Er moeten te allen tijde tenminste 2 radiatoren helemaal open staan. (Ook in de zomer!) De radiatoren in de kamer waar de kamerthermostaat hangt moeten in ieder geval altijd helemaal open staan.

Radiator klachten?

 • Radiator(en) wordt (worden) niet warm of wordt (worden) half warm;
  • Radiatoren verder open draaien.
  • Radiatoren ontluchten en zo nodig bijvullen.
 • Van een of meer radiatoren wordt alleen het bovenste deel warm.

Dit is normaal bij nieuwere energiezuinige ketels. De radiatoren worden alleen zover opgewarmd als nodig is. Als het buiten kouder wordt, zal een steeds groter deel van de radiator warm worden.

 • De radiator(en) wordt (worden) steeds warm en koud.

Dit is normaal bij oudere cv-ketels. Wanneer de temperatuur in de ruimte bereikt is, zal de ketel afslaan. Als de temperatuur beneden de ingeschakelde temperatuur daalt, zal de ketel weer in bedrijf komen om de warmteverliezen aan te vullen.

 • De radiator(en) blijft (blijven) lauw.

Bij modulerende kamerthermostaten en in flats met een gezamenlijke cv-installatie wordt de temperatuur afhankelijk van de buitentemperatuur geregeld. Wordt het buiten kouder dan zal de aanvoertemperatuur stijgen, waarna de lauwe radiatoren heter worden.

 • De radiator(en) in de slaapkamer(s) wordt (worden) niet warm of half warm.

De slaapkamers hebben geen eigen temperatuurregeling. Wanneer de woonkamer de op de kamerthermostaat ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal de ketel uitschakelen. De kamerthermostaat zal hoger gezet moeten worden om het in de slaapkamers warmer te maken.

 • De radiatoren wordt (worden) wel warm. De slaapkamer(s) komt (komen) niet op temperatuur.

De slaapkamers hebben geen eigen temperatuurregeling. Wanneer de woonkamer de op de kamerthermostaat ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal de ketel uitschakelen. De kamerthermostaat zal hoger gezet moeten worden om het in de slaapkamers warmer te maken.

Is het toch niet mogelijk na aanleiding van deze instructies de storing te verhelpen kunt u uiteraard gelijk bellen en maken we een afspraak.

CV onderhoud houdt bij ons in dat uw CV ketel bij ons in het systeem staat en wij in de gaten houden wanneer uw CV ketel weer toe is aan een onderhoudsbeurt. Wij bellen u dan voor een afspraak maar mocht u liever zelf bellen is dit uiteraard geen probleem.

Voordelen van onderhoud:

 • Uw CV installatie blijft up-to-date.
 • Lager gasverbruik, dus lagere energiekosten.
 • Langere levensduur van uw CV installatie.

Noodzaak van onderhoud

Doordat CV-ketels verkeerd geïnstalleerd of slecht onderhouden zijn, vallen er steeds meer slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen.

Per jaar vallen er honderden gewonden en tien doden als gevolg van koolmonoxidevergiftiging. Voorheen kwam het gas vooral vrij bij open geisers, maar dit kan ook bij moderne CV-ketels vrijkomen. In 2013 werden voor het eerst meer mensen met een koolmonoxidevergiftiging opgenomen door een CV-ketel dan door een open geiser.

Hebt u twijfels of uw geiser of CV ketel veilig is? Neem dan direct contact op met Warmtevraag via het contactformulier of bel 0610397598 voor een afspraak om uw CV-installatie te laten controleren.

Bron: NU.nl

Heeft u storing in de CV installatie klik hier voor meer informatie

Installeren

ketel_installeren

Onderhouden

ketel_onderhoud

Repareren

ketel_repareren